ANKARA / ÇANKAYA - MEHMET ZAKİR EKNİ ANADOLU LİSESİ

Şbt

Teknofest Başvuruları Başladı .

Şbt

Mehmet Zakir Ekni Anadolu Lisesi Öğrencileri 16 Şubat 2024 Tarihinde TED  Üniversitesi ' ne ziyarette bulunmuşlardır.Rehberlik Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen bu gezide öğrencilerimiz girmeyi istedikleri dersleri üniversite hocalarından dinleme fırsatı bulmuş , üniversite öğrencileri ile etkileşimde bulunmuş ve birlikte keyifli ve öğretici bir vakit geçirmişlerdir.

Şbt

Mehmet Zakir Ekni Anadolu Lisesi Öğrencileri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne ziyaret etmişlerdir.

Şbt

Okulumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi tarafından 15 Şubat 2024 tarihinde düzenlenen seminerde Bonus Hoca(Süleyman Beledioğlu) 11.ve12.sınıf öğrencilerimizle buluştu. Gençlerimize “Beyin Temelli Öğrenme ve Motivasyon” konularında bilgi verdi. Sayın hocamıza ve eğitim için randevuları ayarlayan Doğu Akdeniz Üniversitesi Eğitim Koordinatörü Fatma Çetinkaya hanım’a çok teşekkür ederiz. Gençlerimizin yolları açık olsun.

Şbt

Kahoot, interaktif öğrenme ve eğlence için kullanılan bir çevrimiçi platform ve uygulamadır. Kahoot, genellikle eğitimciler, öğretmenler veya topluluk liderleri tarafından kullanılan bir araçtır. Temel olarak, soru-cevap tabanlı quizler, anketler veya görevler oluşturmanıza ve bu etkileşimli içerikleri öğrenciler, katılımcılar veya izleyicilerle paylaşmanıza olanak tanır.

Matematik Öğretmeni Senem KÖKÇÜ'nün sınıfında, öğrenciler aktif bir şekilde matematik problemleri çözerken katılım sağlıyor ve öğrenme sürecini daha keyifli bir deneyim haline getiriyorlar. Eğlenceli ve etkileşimli dersler, öğrencilere bilgiyi oyunlaştırma, işbirliği yapma ve rekabet etme fırsatı vererek öğrenmeyi daha etkili hale getiriyor.Senem KÖKÇÜ'nün öğretimdeki bu yenilikçi ve canlı yaklaşımı, öğrencilerin öğrenmeye olan ilgilerini artırarak matematikle daha yakın bir ilişki kurmalarına olanak tanıyor.

Şbt

‘’Dilimizin Zenginlikleri’’projesi kapsamında 9. ve 10. Sınıf öğrencilerimiz görsel santlar derslerinde resim öğretmenlerimiz Aytaç HARMANCI ve Selda EMRE rehberliğinde deyimlerimizi resimle ifade etmiştir. 11/B sınıfından Mustafa KAYA, Berat ÇELİK VE 11/D sınıfından Ayşenaz AKBAYRAK adlı öğrencilerimiz de bu çalışmaları panolaştırmıştır.

Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Şbt

Almanca Zümresi Derslerinde WEB-2 Araçlarından , OGM web sayfasından yararlanarak eğlenceli dersler işliyor

Şbt

11-C sınıfında, tarih dersinde öğrencilere Fransız İhtilali ve Napolyon Bonapart hakkında detaylı bir sunum yapmak için modern teknolojinin nimetlerinden biri olan Padlet programı kullanıldı. Bu öğretim yöntemi, öğrencilere etkileşimli bir öğrenme deneyimi sunarak dersin daha ilgi çekici ve katılımcı olmasına olanak tanıdı.

Şbt

“Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında şubat ayı içinde 12/E sınıfından öğrencilerimiz Mehmet Han Küçükkuzucu, Kerem Demir Yılmaz, Yiğit Ganioğlu ve Ülkü Akbaş adlı öğrencilerimiz “Deyimler” etkinliği olarak farkındalık oluşturmak adına dikkat çekici bir pano çalışması hazırlamışlardır. Deyimlerimizin karikatürize edilmiş şekilleri öğrencilerimiz tarafından da ilgiyle karşılanmıştır.

Sözlü kültürümüzün en değerli ürünlerinden olan deyimlerimizi ve atasözlerimizi bu ay içinde öğrencilerimizle yapacağımız çeşitli etkinliklerle tekrar tekrar hatırlatmayı amaçlıyoruz.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında şubat ayı programına uygun olarak "Divanü Lügati't  Türk Deyim ve Atasözü Okumaları" kazanımı kapsamında 9. sınıflarla Türk Dili ve Edebeyat Öğretmenimiz Asiye YILDIRIM tarafından  "Anlat Bakalım"etkinliği yapılmıştır.

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi kutlarız.

Şbt

Biyoloji Zümresi derslerinde WEB 2 araçlarını kullanarak  öğrencilerin dikkatini çeken eğlenceli dersler işliyorlar.

Şbt

Güncel programlara ulaşmak için linklere tıklayın

Ock

DÖNEMİN SON HAFTASİ Maddi durumu yeterli olmayan arkadaşlarina kermes duzenleyerek katkida bulunan MZE  öğrencilerimize Teşekkür ediyoruz