ANKARA / ÇANKAYA - MEHMET ZAKİR EKNİ ANADOLU LİSESİ

Ock

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında 9/B ve 9/F sınıflarında edebiyat öğretmenimiz Nebahat Yılmaz rehberliğinde DLT tabu etkinliği yapıldı.

Ock

11/D sınıfı öğrencilerimizden Nihal KÖKÇE, Sıla KOCAOĞLU, Sahra KARAIŞIK, Helin HELİK, Malike TOPÇU, Şükran NERGİS BİLİCİ, Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında 11/D Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Derya GEDİK rehberliğinde bir pano hazırlamışlardır.

Ara

27 Aralık'ta, Atatürk'ün Ankara'ya gelişi nedeniyle Mehmet Zakir Ekni Anadolu Lisesi öğrencileri, Atatürk'ün Anıtkabir'i ziyaret etmişlerdir. Atalarına olan saygılarını göstererek anlamlı bir ziyaret gerçekleştirmişlerdir.

Ara

Beytepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde 21 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilen "Üniversite Meslek Bölüm Tanıtımı ve Seminerleri Fuarı"na 11. ve 12. sınıf öğrencilerimizle birlikte katılım sağladık. Bu özel etkinlikte, çeşitli üniversitelerin ve meslek alanlarının tanıtıldığı seminerlerle öğrencilerimizin kariyerleri hakkında değerli bilgiler edinmelerini sağladık.

Öğrenci ve velilerimizin yoğun ilgisiyle karşılaşan etkinlikte, gelecekteki meslek tercihleri konusunda daha bilinçli kararlar almalarına yardımcı olmayı amaçladık. Fuarda yer alan üniversite temsilcileri ve sektör profesyonelleri sayesinde, öğrencilerimiz çeşitli meslek alanları hakkında detaylı bilgi edinme fırsatı buldular.

Katılım gösteren herkese teşekkür eder, gelecekteki başarılarınızı dört gözle bekleriz.

Ara

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi tarafından düzenlenen "Gençlerimizi Zararlı Alışkanlıklardan ve Bağımlılıklar Koruma" konulu konferans, 20 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşmiştir. Bu değerli etkinlikte, Yeşilay Ankara Şubesi Başkanı Sayın Av. Sevilay Arslan'ın katılımı ve Yeşilay Gençlik Ekibi'nin özel sunumlarıyla bilgi dolu bir gün geçirdik.

Katılımcılarımıza, zararlı alışkanlıklar ve bağımlılıklar konusunda farkındalık kazanmalarına yönelik sağlam bilgiler sunan Sayın Sevilay Arslan'a ve Yeşilay Gençlik Ekibi'ne teşekkür ederiz. Bu konferans, gençlerimizin sağlıklı bir yaşam sürmeleri konusundaki önemli adımları anlamalarına yardımcı olma amacını taşımaktadır.

Ara

2023-2024 eğitim öğretim yılının 1. dönem 2. yazılı sınavlarından 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri 26 Aralık 2023 Salı günü, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri ise 27 Aralık 2023 Çarşamba günü ülke genelinde ortak olarak gerçekleştirilecektir. Sınav ile ilgili sunuma ve örnek soruların çözümlerine linkten ulaşabilirsiniz

Ara

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, "Gençlik ve Güvenli Gelecek Projesi" çerçevesinde 11. sınıf öğrencilerine yönelik terör örgütlerinin gençlere yaklaşımları ile propaganda yöntemlerini anlatarak bilinçlendirme çalışmalarını başarıyla gerçekleştirdi. Bu proje, gençlerin terör örgütlerinin etkilerinden korunması ve toplumda güvenli bir gelecek oluşturulması amacıyla düzenlenmiştir. Emniyet Müdürlüğü, gençleri terör örgütlerinin manipülasyonlarına karşı bilinçli hale getirerek, bu tür örgütlerin kullanabileceği propaganda stratejilerini anlatarak gençlerin bu tehditlere karşı dirençli olmalarını hedeflemiştir.

19 Aralık 2023 tarihinde Atılım Üniversitesi Öğretim Üyeleri  hocalarımız

Hukuk

Arş. Gör. Sevil Yıldız

İşletme

Doç. Dr. Burcu Dinçergök

Çocuk Gelişimi

Arş. Gör. Büşra Yılmaz

Havacılık Yönetimi

Dr. Öğr. Üyesi İzay Reyhanoğlu

okulumuz öğrencilerine meslek ve bölüm tanıtımı konusunda bilgi verip deneyimlerini paylaşmışlardır.  Sayın hocalarımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz Öğrencileri 14.12.2023 tarihinde Coğrafya Öğretmeni Canan ÖZKAN eşliğinde MTA gezisini ziyaret etmiştir.

Ara

"Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında öğrencilerimizin klasik eserlerimize ilgi duymalarını amaçlıyoruz.

Kitap okumanın, okul, öğrenci, ders kapsamından çıkarılarak çağdaş bir bireyin hayatının vazgeçilmez parçası olduğu düşüncesinden hareketle öğrencilerimizi okumaya, kitaba, klasik eserlere ve kütüphanelere yönlendirmek öncelikli hedeflerimizdendir.

Bu proje dahilinde sınıflarımızda sözcüklerin eş anlamlı karşılığını bulmak üzere "Bilen Oturur" etkinliği düzenledik.

Aralık ayı  "Safahat Okumaları" etkinliklerimiz, afiş çalışmalarımız yapılmaktadır.

Ara

Okulumuz hakkında bilgi alarak öğretmen ve oğrencilerle görüşmeler yapmışlardır.

Ara

Öğrencilerimizin geleceklerini planlamalarına yardımcı olmak amacıyla “Mesleki Rehberlik-Kariyer Planlama” etkinliklerimize ağırlık verdik. 11. ve 12. sınıflarımız için meslek, bölüm, üniversite tanıtımları; 10, sınıflarımız için alan seçimi çalışmalarımız devam ediyor.

Ara

8 Aralık 2023 Cuma günü Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ayhan IŞIK okulumuza ziyarette bulunmuştur.

Ara

29 Kasım 2023 tarihinde Rehberlik ve Psikoljik Danışma Servisi tarafından düzenlenen konferansta Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Şerife Işık hocamız gençlerimize ‘ Psikoljik Sağlamlığımızı Nasıl Korumalıyız’ konusunda bilgi vermiştir. Kendisine çok teşekkür ederiz.

Ara

Mehmet Zakir Ekinci Anadolu Lisesi, öğretmenlerine duyduğu sevgi ve minnettarlığı, öğrencilerle bir araya gelerek dolu dolu bir Öğretmenler Günü etkinliğiyle ifade etti. Okulun öğrenci topluluğu, öğretmenlerine samimi bir teşekkür sunmak amacıyla düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.